Skip to Main Content
Ideas
Status Needs review
Categories Item management
Created by Mikael Koivisto
Created on Nov 22, 2023

Beställning till max när andra artiklar triggar en order.

En möjlighet att lägga så att vissa artiklar beställs om de är under max när en order genereras.

Exempelvis, på måndag så triggar ett villkor en beställning på 3st pinnfräsar och de beställs, det finns ytterligare 3storlekar som ligger 1st över beställningspunkt som kunde köras på samma order. På tisdag går det en ny beställning då en annan pinnfräs blivit plockad.

Normalt så har vi tidigare manuellt fyllt på ett antal artiklar från en leverantör när en artikel når beställningspunkt. dvs när vi beställer så fyller vi på samtliga. Vi har ju inte beställt 4st 4mm pinnfräsar ensamt när vi ser att flera andra storlekar är plockade. Då beställer vi så att samtliga blir påfyllda.

Det blir ju lite som att stå på affären o tänka "Jag får köpa kaffe i morgon efter jag tagit 1 skopa till och köpa ost i övermorgon när jag tagit 3 skivor till"

Det bör ju finnas ett alternativ att kunna välja per artikel "Fyll till max när annan artikel beställs" eftersom det gäller enbart vissa artiklar och leverantörer.

Som det är idag så kommer det bli 2-3 fakturor i veckan på småsummor istället för en varannan vecka eller 1 per månad. Det blir en kostnad bara att bara hantera alla dessa förutom alla fraktkostnader.


  • Attach files